Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

The Dark Knight Rises



Αχ, που είναι εκείνος ο Batman του Tim Barton; Με τα σκοτεινά και παραμυθένια σκηνικά του, τύπου νεκροταφείο...Γκόθαμ Σίτι μες τη μαυρίλα...μου λείπουν τόσο πολύ! Τελοσπάντων, ο σημερινός Batman είναι πολύ σοβαρός και αυτό το ξέρετε από το 2005 που ξεκίνησε η νέα σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τoν Christian Bale. Όλες οι ταινίες, δηλαδή 3 στον αριθμό, είναι σκηνοθετημένες από τον Christopher Nolan, τον δημιουργό του Inception, του The Prestige και του Memento.
Ο Batman έχει πλέον πάρει άλλη τροπή. Έχει γίνει πιο ανθρώπινος. Και αυτές οι ανθρώπινες αδυναμίες του και των εχθρών του είναι που τονίζονται σε κάθε ταινία. Ο ήρωας πλέον έχει συνειδησιακές μεταπτώσεις και η διπλή ταυτότητα παλεύει μέσα του σκοτώνοντάς τον από λίγο κάθε φορά. Σ’ αυτή την ταινία ο Μπρους Γουέιν έχει αποσυρθεί στα ιδιαίτερά του και δεν ασχολείται ούτε καν με την επιχείρησή του...πόσο μάλλον με την κρυφή του ταυτότητα. Φυσικά, τί θα βγάλει τη νυχτερίδα από τη σπηλιά της; Μια φασαρία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μπέιν, ένας κακοποιός πρώτης τάξης, έχει βαθύπνοο σχέδιο για την Γκόθαμ Σίτι και συνάμα σχιζοφρενικό. Αλλά είναι ο Μπέιν το πρόβλημα; Θα το ανακαλύψετε στην διάρκεια της ταινίας. Εγώ δεν το κατάλαβα ούτε το υποψιάστηκα στο παραμικρό! Η Anne Hathaway ενσαρκώνει την Cat Woman και ενώ περίμενα ότι θα με χαλάσει αρκετά συνέβη το αντίθετο! Μου άρεσε αρκετά το θράσος της και της πήγαινε πολύ η κολλητή στολή της!
Το τέλος της ταινίας είναι όλα τα λεφτά. Μου άρεσε πάρα πολύ σκηνοθετικά και σεναριακά. Υπάρχει μια ευχάριστη αποκάλυψη που μόνο χαμόγελο σου φέρνει και καταλαβαίνεις ότι θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια! Με ένα τρις δολάρια τα έσοδά του παγκοσμίως οι παραγωγοί πρέπει να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Μπαχάμες και να γιορτάζουν ακόμα! Λατρεύονται πλέον οι ταινίες Batman και η επιτυχία είναι του Christopher Nolan που υπογράφει και το σενάριο. Εξάλλου, έχουμε δει την ερμηνεία του Heath Ledger ως Τζόκερ στη δεύτερη ταινία της σειράς να πηγαίνει στα Όσκαρ και να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Πολύ καλή ήταν και η υποδοχή από τους κριτικούς και γι’  αυτή την ταινία. Ανάμεσα στα άλλα τόνισαν την ένταση, την σκηνοθεσία και τη κλιμάκωση  του σεναρίου.
Με τον Batman του Christopher Nolan δεν θα χάσετε ποτέ σε όλα τα επίπεδα! Αφήστε εμένα να νοσταλγώ τον σκοτεινό Ιππότη του Tim Barton...Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!