Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Love Actually



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος έβγαλα το dvd με την ταινία Love Actually. Έχει γίνει παράδοση πλέον και δεν τα νιώθω καλά τα Χριστούγεννα, αν δεν δω την συγκεκριμένη ταινία. Νομίζω ότι σε αναπτερώνει. Σου διώχνει αυτή την κατάθλιψη και για λίγη ώρα σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα, τα μνημόνια, τα χρέη, το ότι οι συνάνθρωποί μας δεν έχουν φάρμακα και φαγητό ή θέρμανση. Για λίγο έχεις την αίσθηση ότι τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί και όλοι είμαστε καλά. Μ’ αρέσουν αυτές οι ταινίες που έχουν την δύναμη να σε παρασύρουν στον κόσμο τους. Η εικόνα και η μουσική γίνονται ένα πολύ πετυχημένο ζευγάρι που σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει.
Λοιπόν, δε νομίζω να μην την έχετε δει...δεν ξέρετε τί χάνετε, αν δεν την έχετε δει! Έχει πολύ έξυπνο χιούμορ, μη βιαστείτε να την κρίνετε από εξώφυλλα και τέτοιες χαζομάρες. Καταρχήν, ο δημιουργός της είναι ο Richard Certis και σίγουρα έχετε δει ταινίες του...από το «Τέσσερεις γάμοι και μια κηδεία» μέχρι το «Άλογο του πολέμου», τη «Μπρίτζετ Τζόουνς» και το «Νόττινγκ Χιλ». Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο και παρακολουθώντας τις ζωές πολλών ανθρώπων βλέπεις πως συνδέεται ο ένας με τον άλλον. Είναι η καλύτερη ταινία με διακλαδωτό στόρυ και μάλιστα πέρυσι οι αμερικάνοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με την ταινία New Years Eve αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφεραν!
Η ταινία είναι καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση και αυτό σε κάνει να την εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Με εξαίρεση την Laura Linney και τον βραζιλιάνο Rodrigo Santoro οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι βρετανικής καταγωγής: Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Alan Rickman, Colin Firth, Keira Knightley,  Bill Nigh, Rowan Atkinson και πολλοί άλλοι. Έχει ένα πολύ καλό soundtrack και τα original κομμάτια σίγουρα τα έχεις ακούσει σε κάποια ελληνική σειρά!
Στο box office είχε σημειώσει το 2003 που προβλήθηκε 247 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και πολλοί ήταν αυτοί που δήλωναν ότι θα το ξανάβλεπαν άνετα! Ήταν υποψήφια για 2 Χρυσές Σφαίρες και κέρδισε αρκετά βρετανικά και ευρωπαϊκά βραβεία. Ξέρετε οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να την θάψουν την ταινία γιατί σε κάποιο σημείο χλευάζει τον Πρόεδρο της Αμερικής πολύ βαριά! Επίσης, τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι γυναίκες στην Αμερική είναι πολύ εύκολες και σου ρίχνονται κατευθείαν! Τα πήρε το Hollywood στο κρανίο κι ας μην το παραδέχεται...(ξύδι!)
Μια χριστουγεννιάτικη κορυφαία ταινία. Love is actually all around...καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!