Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

The Campaign



Εν όψει αμερικανικών εκλογών η κωμωδία The Campaign είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα. Αν θέλετε να δείτε τη γελοία πλευρά μιας εκλογικής αναμέτρησης τότε αυτή η ταινία είναι για σας. Φυσικά, θα πρέπει να σας αρέσει ο Γαλιφιανάκης και ο Γουίλ Φέρελ αλλιώς ξεχάστε την. Η ταινία έχει αυτό που λέμε κάφρικο χιούμορ, αρκετά ιδιάιτερο κι αν δεν είστε φαν καλύτερα να διαλέξετε μια άλλη για το βράδυ σας.
Αυτός ο Γαλιφιανάκης ενώ είναι λίγο αηδίας – τύπος, μ’ αρέσει πάρα πολύ. Και με τον τρόπο που ερμηνεύει δεν με ενοχλεί που πάντα παίζει τον χαζούλη. Γιατί το να παίξεις τον χαζό δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Δηλαδή, αυτή η αφέλεια του χαζού είναι μελέτη μεγάλη...Ο Φέρελ από την άλλη με τη φάτσα που έχει δεν χρειάζεται να πει κάτι για να γελάσω. Δηλάδή, ο τύπος είναι γελοίος από μόνος του. Κι αυτό είναι χάρισμα, μην το περιφρονείτε!
Αντίπαλοι, λοιπόν, σε εκλογική αναμέτρηση με ένα σωρό τρελά σκηνικά να συμβαίνουν, σατυρίζοντας τις αμερικάνικες εκλογές και τον τρόπο που αντεπιτίθενται οι πολιτικοί, οι χαρακτήρες αυτοί φτάνουν στην αυτογνωσία. Η εκλογική καμπάνια είναι ένα ξεχωριστό μάθημα για τον καθένα, για τους εαυτούς τους και τον περίγυρό τους. Το χιούμορ τους έχει θράσος κι αυτό είναι που σε κερδίζει. Οι δύο χαρακτήρες από το νότο είναι τόσο γραφικοί που καταντάνε αστείοι και έχεις ένα μόνιμο χαμόγελο γιατί κάθε λέξη είναι κωμική!
Θεωρώ ότι ο Γαλιφιανάκης έβαλε περισσότερο χρώμα στον χαρακτήρα του. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καταλαβαίνεις ότι ο ηθοποιός τα μελέτησε αρκετά. Από το πώς προφέρει το - σ – μέχρι το πώς κάθεται (αν κι αυτό το βρήκα άκρως ελληνικό, όταν το δείτε θα με θυμηθείτε!). Ο Φάρελ αρκέστηκε στις φωνές και στα ξεσπάσματα που τα έχουμε ξαναδεί αλλά είναι της σχολής Τζιμ Κάρεϊ, οπότε δεν έχω τρελές απαιτήσεις.
Δεν έκανε τρελές εισπράξεις στο box office αλλά αυτό δεν μου λέει και τίποτα. The Campaign και κάφρικο χιούμορ! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=VIWHdLNWVZo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!