Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

People Like Us



Οικογενειακές σχέσεις. Δύσκολες οικογενειακές σχέσεις. Χαμένα αδέρφια, ένας άντρας δύο οικογένειες, ένας κερδίζει, ένας χάνει, η αγάπη, φυσικά, τα νικάει όλα. Όταν, βέβαια, έχεις να κάνεις με ανθρώπους νορμάλ, που είναι καλά στα μυαλά τους γιατί, αν έχεις να κάνεις με παλαβούς τέτοια φινάλε τα βλέπεις μόνο στις ταινίες.
Είχα καιρό να δω μια ωραία κοινωνική ταινία. Όμορφη. Περνά το βράδυ σου ευχάριστα και μπορεί να συγκινηθείς και λίγο. Χαμένα αδέρφια το στόρυ μας, ο πατέρας διάλεξε τη μια από τις δύο οικογένειες που είχε δημιουργήσει. Μετά από πολλά χρόνια πεθαίνει και αφήνει στη διαθήκη του λεφτά που έπρεπε να φέρουν τα δυο αδέρφια μαζί. Σ’ αυτή την ταινία θα δεις από μέτριους ηθοποιούς ωραίες ερμηνείες. Γκεστ κάνει η Μισέλ Φάιφερ, η οποία πλέον παίζει ρόλους γιαγιάς και ξέρεις οτι είναι η Μισέλ γιατί η φάτσα της δεν έχει αλλάξει από μπότοξ και πλαστικές. Είναι φυσική η εξέλιξή της και το εκτιμάς πολύ σήμερα που όλες «τραβιούνται» παρατείνοντας τη νιότη τους.
Ο σκηνοθέτης, Alex Kurtzman, είναι «μπλεγμένος» πιο πολύ σε περιπέτειες ως παραγωγός ή συγγραφέας, όπως στο Transformers, Eagle Eye, Watchmen και μας εκπλήσσει ευχάριστα που ανταποκρίνεται με τόση ευαισθησία σε μια τέτοια ταινία.
To «People like us» έχει διχάσει τους κριτικούς. Σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι. Το σίγουρο είναι οτι μιλάει για μια πολύ οικεία ιστορία που μπορεί να συμβεί στον καθένα, που σίγουρα έχεις ακούσει για κάποιον γείτονα ή γνωστό σου ή συγγενή σου. Καταλαβαίνεις τον ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στις οικογενειακές σχέσεις και σίγουρα σκέφτεσαι πόσο άτιμες είμαστε. Μαθαίνεις, όμως, στο τέλος οτι η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη και την πορεία του κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό υπομονή με το σόι και αγάπη, όπου είναι δυνατή! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!