Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

What to expect when you 're expecting



Ταινία για γυναίκες. Οι άντρες μπορούν να πάνε να δουν ποδόσφαιρο. Οδηγός για εγκύους. Πριν από 28 χρόνια εκδόθηκε ένα βιβλίο από τους Χάιντι Μούρκοφ και Σάρον Μέιζελ και έγινε best seller πολύ γρήγορα. Μάλιστα, συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 25 βιβλία που έχουν επηρεάσει περισσότερο τον κόσμο. Σε προετοιμάζει για την εγκυμοσύνη, τί να περιμένεις, πώς να ανταπεξέλθεις. Πάνω σε αυτό τον τίτλο του βιβλίου βασίζεται και η συγκεκριμένη ταινία.
Η ταινία, καταρχήν, κερδίζει τις εντυπώσεις πριν τη δεις με το πολυπληθές της καστ: Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Άννα Κέντρικ, Ντένις Κουέιντ, Κρις Ροκ, Ροντρίγκο Σαντόρο και πολλοί άλλοι. Βλέπεις τη ζωή 5 διαφορετικών μεταξύ τους ζευγαριών και πώς αντιμετωπίζουν την εγκυμοσύνη για άλλους προγραμματισμένη και για άλλους αναπάντεχη. Από τις γυναίκες ξεχωρίζεις την Ελίζαμπεθ Μπανκς, η οποία, ενώ ήθελε απεγνωσμένα να μείνει έγκυος, όταν συμβαίνει δε χαίρεται και τόσο γιατί βιώνει τη δυσκολία της εγκυμοσύνης και δεν το αισθάνεται τόσο «θαύμα της ζωής». Έχει πλάκα το πώς αντιμετωπίζει την κούραση, τον τρελό χορό των ορμονών της, το βάρος...τα αέρια! Η περίπτωση της Τζένιφερ Λόπεζ έχει να κάνει με την υιοθεσία, ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα και συγκινητικό προς το τέλος της ταινία, όταν πηγαίνει στην Αιθιοπία να υιοθετήσει ένα παιδάκι. Οι αντιδράσεις των ανδρών έχουν τη δική τους χάρη. Θα θυμηθείς τον άντρα σου ή τον πρώην σου σε κάποιες από αυτές...δεν υπάρχει περίπτωση!  
Το What to expect when you re expecting απέσπασε περίπου 74 εκατομμύρια παγκοσμίως και συμπεραίνουμε οτι δεν τα έβγαλε και τόσο τα λεφτά του. Ίσως κάτι ψιλά...Είναι μια ταινία που θα τη δεις καταρχήν μόνη σου ή με καμιά φίλη σου ένα βράδυ που δεν θα έχεις τι να κάνεις γιατί ο δικός σου πήγε να δει καμιά μπάλα ή να παίξει κανένα online παιχνίδι! Θα γελάσεις σε ένα-δύο σημεία, θα συγκινηθείς σε ένα σημείο, θα σκεφτείς σίγουρα «εγώ, πότε θα γίνω μάνα» ή θα αναπολήσεις την εγκυμοσύνη σου. Οπως και να ‘χει, θα πεις «αχ, πόσο την καταλαβαίνω», όποια κι αν είναι η δική σου περίπτωση.
Αν διαβάσεις κριτικές στο διαδίκτυο θα βάλεις τα γέλια, γιατί θα δεις οτι όλες οι κριτικές είναι από άντρες, οι οποίοι δίνουν στην ταινία αρκετά βατόμουρα. Μα, είναι δυνατόν να σχολιάζουν άντρες μια τόσο γυναικεία υπόθεση, και μάλιστα, άντρες που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά; Καποιες ταινίες είναι για συγκεκριμένο κοινό, δηλαδή, πώς να το κάνουμε; Είναι σα να σχολιάζω το Platoon και να ειρωνεύομαι τα στρατιωτικά θέματα, όταν, αν μη τι άλλο, δεν έχω καν πάει στρατό! Δε λέω οτι η ταινία είναι αριστούργημα. Απλά απορώ με τους κριτικούς που θάβουν μια ταινία, επειδή αυτοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν. Αλλά, αν τους είχα μπροστά, θα λέγανε οτι απλά γκρινιάζω...καθότι γυναίκα!
Ποπκόρν, κουβερτούλα (τώρα που έβγαλε κρύο), μόνη ή με φιλενάδα, έξω βροχούλα, ας τους να λένε και καλή θέαση!
Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer : http://www.youtube.com/watch?v=-OHsRXhMBrU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!